Az öt legjobb Google Reader alternatíva

5legjobbreader.jpg

A Google Reader egy ideje nincs többé, de a világ nem áll meg, és számtalan remek szolgáltatás létezik ami képes átvenni a helyét.

 theoldreader.png

5. The Old Reader

A dizájn és a kinézet egyértelműen a már megszokott Google Reader formát hozza. Rengeteg lehetőség van arra hogy rendezzünk és megosszuk a híreket a felületen. Ami sokaknak azonban még jobb hír hogy képes importálni a Readerben összegyűjtött tetemes mennyiségű forrást OPML formátumban.

newsblur.png

4. NewsBlur

A NewsBlur volt az első aki alternatívát kínált amikor bejelentették hogy leállítják a Google Readert. A felület nagyon-nagyon hajaz a már megszokott felületre, de hozzátettek néhány olyan extrát, ami még szórakoztatóbbá teszi az olvasást. Például amikor lenyílik a hír kiválaszthatod hogy most a rendes weblapon akarod elolvasni a teljes hírt, vagy megelégedsz az RSS feed által felkínált sokszor rövidebb cikkel, vagy éppen a "csak szöveg mód" bekapcsolásával elrejted az összes képet a cikkből. Ennek az olvasónak van iPhone, iPad és Androidos kliense is, ám az ingyenes változat csak 64 forrást tud kezelni. A premium fiók megváltásával azonban korlátlanul tudunk tartalmat fogyasztani.

 feedly.png

3. Feedly

A Feedly egyike azoknak az alternatíváknak, amit már akkor is nagyon sokan választottak a Google megoldása helyett, amikor az még javában futott. Tökéletesen képes szinkronizálni a saját algoritmusa segítségével a Readerrel, így minden beállítás és rendezés megmarad, a felület színei változtathatóak, a megjelenítési módban is több kinézet közül választhatunk: a legizgalmasabb talán a képekkel is operáló magazin sablon. Itt a kis előnézeti, képen láthatjuk a személyes hírportálunkat, csakúgy mintha egy számunkra készített weboldalt böngésznénk. Tökéletesen működik az összes mobilos platformon.

 digg.jpg

2. Digg Reader 

Kicsit ugyan lemaradtak a nagy felhasználói boomról, de ez szerencsére azt eredményezte, hogy egy nagyon szép weblapot raktak össze aminek a lényege hogy megkapjuk a klasszikus olvasófelületet csakúgy mint a Feedly-nél de mellé kapunk a főoldalon egy legnépszerűbb cikkek részt is. Ezen a részen a legnépszerűbb cikkeket jelenítik meg nagyon látványosan, így segítve az új források megismerését, és kiszűrve a lényeget a mérhetetlen mennyiségű információ közül. Szintén van mobilos felület és alkalmazás is.

 pulse.png

1. Linkedin Pulse

A Pulse egy jó értelemben nem hagyományos RSS olvasó. Ez a szoftver inkább az olvasás és a böngészés élményére helyezi a hangsúlyt. Itt találkoztam egyedül a fekete színnel mint alapértelmezett háttérszín, itt emelték ki a legjobban a képeket, és többnapos használat után bátran kijelentem hogy megtaláltam a jelenlegi kínálatból A Hírolvasómat. Ez a szoftver is képes a Google-ből és a többi hírolvasóból való importálásra és van mobilalkalmazása az összes platformra.

A bejegyzés trackback címe:

https://bigyologus.blog.hu/api/trackback/id/tr845809492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása